Nuori tyttö

Wiazemsky, Anne

Nuori tyttö temmataan koulunpenkiltä kuuluisan ohjaajan elokuvan päätähdeksi. Tai oikeammin ohjaaja valitsee tytön koeteltuaan hänen ääntään ja esiintymistään ja ennen kaikkea sen jälkeen kun sivistynyt, ylempää porvaristoa edustava perhe on antanut suostumuksensa. Siitä alkaa uusi elämä: päivittäiset kuvaukset, tutustuminen monenlaisiin elokuvatyön tekijöihin, useiden asioiden ymmärtäminen ’kantapään kautta’. Kasvamista aikuisuuteen tahdittavat toisaalta perheen pelot ja vaatimukset, toisaalta elokuvan maailmassa vallitsevat, usein arvaamattomat ja oudot säännöt. Kuvausten edetessä nuori ihminen kasvaa kyynelten ja raivon, riemun ja uhman keskellä itsenäiseksi naiseksi. Nuoren tytön ja iäkkään ohjaajan hieno ja särmikäs ihmissuhde ohjaa myös aikuistumista. 

"Minua odotti uusi elämä, josta en tiennyt mitään, mutta joka muuttaisi perinjuurin elämäni suunnan - tiesin sen ja halusin sitä. 

Laukussani oli Robert Bressonin kortti: "Odotan teitä. Olen varma että kaikki sujuu loistavasti. Nähdään torstaina.""

Anne Wiazemskyllä on ihmeellinen kyky kertoa oman menneisyytensä tarina pysytellen silloisten tunteiden tasolla, arvioimatta ja asettumatta tapahtumien yläpuolelle. Mutta "Nuori tyttö" on myös universaali tarina teini-iän herkkyydestä ja myrskyistä, kenen tahansa nuoren tytön siirtymisestä lapsuudesta aikuisuuteen, riitistä jonka kautta nuori irrottautuu perheestään ja alkaa elää omaa elämäänsä. 

Kustantaja: Artemisia
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789518904123
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.