Syyria: Kertomus kuoliaaksi kidutetuista

La Caisne, Garance

Syyrian sisällissodan alkuvuosina Syyrian sotilaspoliisin valokuvaaja Caesar vaaransi henkensä ja paljasti maailmalle 45 000 valokuvaa ja asiakirjaa vangeista, jotka oli kidutettu tai näännytetty kuoliaaksi presidentti Baar al-Assadin hallituksen vankiloissa.

Kahden vuoden ajan, vuosina 2011-2013, Caesar otti käskystä kuvia sotilaiden silmittömästi kiduttamista vangeista, jotta näiden kuolemat voitiin dokumentoida hallituksen ja tuomioistuimien käyttöä varten. Vangit olivat poliittisia vankeja, mielenosoittajia ja muita hallituksen vastustajia. Caesar kopioi kuvat toimistossaan salaa muistitikuille, jotka hän kuljetti ulos vaatteisiinsa piilotettuina, ja antoi ne ystävälleen, joka kopioi ne edelleen ja latasi ne verkkoon.

Kirja kertoo, kuinka tuhansia ihmisiä on kidutettu kuoliaaksi nykypäivän Syyriassa. Se sisältää myös raskauttavia asiakirjoja, jotka kertovat Syyrian johdon vakavista rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Kuvat ovat nähtävissä internetissä. Presidentti al-Assad on tammikuussa 2015 kiistänyt, että kuvien kauhut olisivat hallituksen aiheuttamia tai että kuvat ylipäätään olisivat Syyriasta. YK on järjestänyt kuvista näyttelyn New Yorkissa.

Garance Le Caisne on ranskalainen toimittaja, joka on kirjoittanut lukuisiin lehtiin muun muassa arabikevään ja Syyrian tapahtumista. Hän on ainoa toimittaja, joka on päässyt haastattelemaan Caesaria. Caesarin löytäminen oli äärimmäisen vaikeaa, ja sen jälkeenkin Le Caisnen piti käydä kuukausien neuvotteluja Caesarin suojelijoiden kanssa, ennen kuin haastattelut onnistuivat. Kirja perustuu yhteensä 40 tuntiin haastattelumateriaalia.

Kustantaja: Art House
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789518845891
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 32.2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Turkki ja Lähi-Itä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.