Berliini: opas historiaan ja kulttuurielämään

Berliini: opas historiaan ja kulttuurielämään

Visuri, Pekka; Luoto, Reima T. A.

Berliini kuuluu tänään suomalaisten suosituimpiin kaupunkikohteisiin Euroopassa. Tämä on luonollista, sillä Saksan vanha pääkaupunki on ottanut takaisin entisen asemansa myös yhtenä Euroopan pysyvistä ’kulttuuripääkaupungeista’. Sen museosaari (Museum Inseln) on palautunut entiseen loistoonsa, ja vanhan Brandenburgin kuninkaiden palatsikin on nousemassa entiselle paikalleen. Berliinin parrasvaloissa pyörivät oopperat, operetit ja muusikalit. Berliinin filharmonikkojen jouset viuhuvat kuin vanhaan hyvään aikaa, ja muukin kulttuuritarjonta on mitä monipuolisinta.

Nyt ilmestyvä teos tutustuttaa lukijansa tämän päivän Berliiniin, mutta samalla sen sivuilta heijastuvat historialliset käänteet Fredrik II:sta (Der alte Max) Kolmannen valtakunnan aikaan ja sen jälkeisiin Muurin vuosiin sekä lopulta nykypäivään. VTT, professori Pekka Visuri kuuluu parhaisiin Berliinin asiantuntijoihimme ja hänen opastuksellaan tutustumme myös ’vaiettujen vuosien’ pääkaupunkiin, jonka muistoja on viime vuosina kunnostettu ja nostettu esiin; historiaa ei voi paeta.

VTM, tietokirjailija Reima T.A. Luoto kuvaa Berliniä kulttuuri- ja museokaupunkina sekä todistaa, että saksalainen keittiö on muutakin kuin hapankaalia, bratwurstia ja olutta...

Mukana kirjassa ovat myös ympäristön kohteet Potsdamista Göringin Karinhalleniin tai Lützernin taistelun muistomerkkiin. Teos on runsaasti kuvitettu, myös autenttisin historiallisin kuvin sekä varustettu selkein kartoin.

Kustantaja: Fenix
Sidosasu:
ean: 9789518622225
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 4411

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.