Iltavahtimestarin kierrokset

Riikonen, Matias

Paljon voi oppia tästä maailmasta vain katsomalla, missä on valot yöaikaan päällä. Vuosina 2014-2017 Matias Riikonen käveli samaa reittiä öisessä Helsingissä. Iltavahtimestarin kierrokset kirjaa tunnontarkasti ylös kohtaamiset ihmisten, eläinten ja ilmestysten kanssa. Vastaan tulee niin hylättyjä lapsia, kesähämärässä ilakoivia teinejä kuin roskalavalla uivia delfiinejä. Riikonen seurustelee kummitusten kanssa, todistaa Espoon haihtumista ilmaan ja pelkää maailmanloppua Perseidien meteorisateessa.

Öisten katujen fantasmagoria liikkuu kuvista ja kuvauksesta esseemäiseen kerrontaan. Se vaeltaa samoilla rannoilla Mirkka Rekolan kanssa ja tutkii, mitä yhteistä on J. M. Barriella ja Eläinmuseon namusedällä. Se asettuu häilyvien ja ei-olemassaolevien olentojen puolelle ja muistuttaa, että pilvimaisemat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa.

Iltavahtimestarin kierrokset on elegantti ja omakohtainen dokumentti aaveiden ja unien kaupungista sekä siitä hinnasta, mikä maksetaan houreille antautumisesta. Kirja on omaelämäkerrallisen teosparin ensimmäinen osa.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518519655
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.