Kuningaskotka

Ahonen, Janne; Holopainen, Pekka

Mäkihyppylegenda Janne Ahosen elämäkerta Kuningaskotka ilmestyi elokuussa 2009. Kun jopa kansainväliseksi myyntimenestykseksi kohonneen, valtavasti kohua ja keskustelua herättäneen kirjan tekoprosessi oli keväällä 2009 kesken, Ahonen jysäytti uutispommin. Hän oli päättänyt palata mäkeen. Määrätietoinen harjoittelu oli alkanut saman tien.

Nyt tiedämme, miten sitten kävi, mutta kirjaan nämä tapahtumat eivät ehtineet mukaan. Paluu tuotti ensimmäisellä kaudella hienoja tuloksia. Ahonen sijoittui Saksan-Itävallan-mäkiviikolla toiseksi ja olympiakisojen normaalimäessä neljänneksi. Vaikka saavutukset eivät vaativaa urheilijaa riemastuttaneet, ne piti suhteuttaa vuoden kestäneeseen poissaoloon urheilun parista.

Kausi 2010-11 oli Ahoselle raskas. Jo toista lopettamisilmoitusta, keväällä 2011, pidettiin ilman muuta lopullisena eläköitymisenä lajin parista.

Mitä vielä! Kun Suomen mäkihyppy tammikuussa 2013 kynti kaikkien aikojen pohjamudissa, Ahonen sähköisti tunnelmat. Hän ilmoitti, että hyppyvietti oli taas herännyt. Lahtelainen paalutti tavoitteekseen edustaa Suomea olympiakisoissa jo kuudennen kerran.

Pian paluuilmoituksen jälkeen kypsyi myös ajatus täydentää 2009 ilmestynyttä elämäkertaa myöhempien vaiheiden osalta. Mitä oli ensimmäisen paluun suurten ilonhetkien ja karvaiden pettymysten taustalla? Mitä tapahtui siviilielämässä? Onko kansainvälinen huippumenestys yhä mahdollista toukokuussa jo 36 vuotta täyttävälle mäkihyppääjälle?

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789518515596
Ilmestymisvuosi: 2009
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.