Täydellinen paisti

Taskinen, Satu

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon voittaja 2011.

Taru Korhonen valmistaa sianpaistia wieniläisessä keittiössään. Asia on melkotärkeä, sillä hänen miehensä äiti ja sisko ovat tulossa yhdeltä syömään ja mikäli mikään ei ole muuttunut aikaisemmasta, he olisivat ajoissa ja vaatisivat heti pötyä pöytään.

Myös naapurin rouva, eläkkeellä oleva näyttelijätär Frau Berger, joutuu enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti kokemaan sianpaiston vaikeudet, kun Tarun valitsemassa reseptissä ilmenee moniselitteisiä ja epäselviä kohtia.

Suurten ponnistusten ja pienten vastoinkäymisten lomassa kaikki vaikuttaa etenevän aivan hyvin, ja Taru toivoo vain yhtä: "Ei enää minusta riippumattomia yllätyksiä." Mutta niitä tulee. Miehen siskontyttö, 15-vuotias kukkea ja poliittisesti valveutunut Elisabeth ilmestyy paikalle hänkin. Frau Berger syö sikaa, vaikka on juutalainen. Miehen äiti ja sisko Theresia tekevät kaiken väärin. Eikä liitto Itävaltalaisen kanssa vaikuta sinetöidyltä sekään. Kuinka kaikki voikin jatkuvasti olla toisin, vaikka mikään ei loputtomasta yrityksestä huolimatta kuitenkaan muutu?

Täydellinen paisti on loistelias romaani ulkopuolisuudesta; halusta, pakosta tai mahdottomuudesta kuulua joukkoon. Se kertoo yrityksestä tehdä oikein tai yrityksestä yksinkertaisesti selvitä hengissä seuraavaan hetkeen.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518513813
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.