Genesis

Crumb, Robert

Genesis on Ensimmäisen Mooseksen kirjan kuvitettu versio, jonka tekstit ovat uskollisia virallisille Raamattu-käännöksille. Albumin kuvitus on leimallista Robert Crumbia, ihmishahmot reheviä ja Jumala ankara, vanhatestamentillinen auktoriteetti. Kriitikoiden ylistämä Genesis ampaisi myyntitilastojen kärkeen Yhdysvalloissa ja Ranskassa heti ilmestyttyään.

220-sivuinen albumi alkaa maailman luomisesta ja käsittelee niin vedenpaisumuksen, Sodoman ja Gomorran vaiheet kuin Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin tarinat. Tyyliltään Genesistä on luonnehdittu maltilliseksi verrattuna Crumbin räiskyvimpiin albumeihin, ja tyylivalinta pyrkiikin ohjaamaan lukijan Ensimmäisen Mooseksen kirjan eriskummallisten tarinoiden äärelle. "Genesiksestä ei tarvinnut tehdä satiiria. Tarina on niin outo itsessään," totesi Crumb albumin lehdistötilaisuudessa.

Tiukan katolisen kasvatuksen saanut mutta murrosiässä vakaumuksensa kyseenalaistanut Crumb kertoo, että kuvittamis-ajatuksen taustalla oli kiinnostus muinaisista kulttuureista kertoviin tarinoihin, niitä Ensimmäinen Mooseksen kirja on tulvillaan. Agnostikoksi tunnustautuva Crumb näkeekin Raamatun ihmisten sanana, myyttikokoelmana.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518512946
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 85.3
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.