Tyhjyys itämaisessa taiteessa ja ajattelussa
Ei saatavilla

Tyhjyys itämaisessa taiteessa ja ajattelussa

Pasanen, Kimmo

”Tyhjyys” tai ”tyhjä” ovat arvoituksellisia käsitteitä. Meille moderneille länsimaalaisille ne tarkoittavat yleensä jotakuinkin samaa kuin ”ei mitään” tai ”olematon”. Näillä taas yleensä viittaamme jonkin aineellisen puuttumiseen, kuten luonnontieteeseen nojaava perinteemme opettaa.

Yleisesti voi sanoa, että maailmankuvamme vieroksuu tyhjyyttä: sitä on hankala hallita ja ymmärtää – eikä siitä oikein ole mitään hyötyä.

On kuitenkin myös toisenlaisia tapoja ajatella tyhjyyttä. Kauniisti kuvitetussa tietokirjassa Tyhjyys itämaisessa ajattelussa ja taiteessa Kimmo Pasanen käy länsimaalaisille vieraaksi jääneen tyhjyyden äärelle. Hän esittelee intialaisen, kiinalaisen ja japanilaisen ajattelun ikiaikaisia perinteitä ja erityisesti niissä kehittyneitä käsityksiä tyhjyydestä perustavana kosmisena periaatteena. Sen lisäksi, että Pasanen tarjoaa runsaan aatehistoriallisen taustan näiden ajatusten ymmärtämiseksi, hän paneutuu kuvataiteisiin, joissa tyhjyys ilmenee havainnollisella ja kauniilla tavalla. Itämaisten ajattelutapojen hahmottamista helpottaa erillinen jakso, jossa Pasanen esittelee länsimaisen perinteen käsityksiä tyhjyydestä.

Kirja soveltuu erinomaisesti kaikille vieraista kulttuureista, kuvataiteista ja filosofiasta kiinnostuneille lukijoille.

Kustantaja: Teos
Sidosasu:
ean: 9789518511529
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 119

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.