Pölkky

Rimminen, Mikko

Mikko Rimmisen toinen romaani Pölkky on tarina Kaisaniemen puiston urheilukentän hoitajasta. Sana tarina johtaa tosin harhaan, sillä vätysmäinen mies ei tee juuri mitään. Pääosaan tunkee kertoja, joka poskettoman vakavasti ja barokkimaisen runsaasti äityy kertomaan isolla K:lla.

Kertoja on ihastunut kertomisen lahjoihinsa ja omaan sivistyneisyyteensä siinä määrin, ettei pieninkään päähenkilön liike ole liian vähäpätöinen kerrottavaksi. Päähenkilö saapuu Helsingin rautatieasemalle ja ottaa siitä taksin Kaisaniemen puistoon. Eräiden, ei niin merkittävien, tapahtumien jälkeen hän asettuu urheilukentän laidalla olevaan parakkiin ja kohtaa sen pihalla niin pienen pojan, rautatieaseman kuulutukset, puiston linnut kuin urheilukentän ulkohuussia hyödyntävän Vänätyisenkin - ja tietysti ihanan Annin.

Rimmisen taito käyttää kieltä ällistyttää monipuolisuudessaan ja taiturimaisuudessaan. Kerronnan alati jatkuvaa tahkoamista ryydittävät harvat ja valitut dialogit sekä oivalliset sanavalinnat.

Pölkky on hengästyttävän hauska romaani, jonka kieli on vilpittömällä ja arkisella tavalla täysin nerokasta. 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518511246
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.