Lasin läpi

Vainonen, Jyrki

Omaäänisiä novelleja ihmisistä, jotka havahtuvat elämän haurauteen -- monesti yllättävällä ja järkyttävällä tavalla.

Nainen jää hoitamaan naapurinsa akvaariota loman ajaksi, veli vierailee alkoholistiveljensä luona, tuntematon kasvi putkahtaa puutarhan nurkalle ja saa aikaan omituisen pähkylän. Kokoelman novellien lähtökohdat ovat tavanomaisia, ja niiden outous kasvaa vaivihkaa. Vainonen kuvaa ihmistä hetkellä, jona todellisuus ja aika kerrostuvat, kun maailma paljastaa kummat, alitajuiset kasvonsa, tuntemattomat mutta silti oudon tutut, ja muistuttaa meitä ihmisen perimmäisestä yksinäisyydestä.

Jyrki Vainonen on harvinainen tapaus suomalaisten proosakirjailijoiden joukossa: toisinnäkijä, jonka kerrontaa leimaavat mielikuvitus, fabulointi ja surrealistiset näyt. Ne houkuttelevat miettimään, mistä meidät ja meidän todellisuutemme oikeastaan on tehty.

Vainonen on julkaissut tätä ennen neljä teosta: novellikokoelmat Tutkimusmatkailija ja muita tarinoita (1999) sekä Luutarha (2001), ja romaanit Mykkä jumala (2003) ja Perintö (2005). Lisäksi hän on kirjoittanut kaksi kuunnelmaa Radioteatterille.

Esikoisteoksestaan Vainonen sai Helsingin Sanomain esikoiskirjapalkinnon, ja romaanista Perintö Suomen Tolkien-seuran myöntämän Kuvastaja-palkinnon vuoden 2005 parhaasta kotimaisesta fantasiakirjasta. Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinnon hän on saanut kolmesti, viimeksi vuonna 2006.

Vainonen on myös suomentaja, joka on kääntänyt mm. irlantilaista, englantilaista ja skotlantilaista runoutta, sekä Jonathan Swiftiä ja William Shakespearea. Tilaa

Kustantaja: Loki
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518250503
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.