Terapeuttinen valta

Brunila, Kristiina

Terapeuttiset käytännöt nähdään ratkaisuna mitä moninaisimpiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, kuten työttömyyteen, koulupudokkuuteen, syrjintään, työuupumukseen ja rikollisuuteen. Suomessa ja muissa länsimaissa psykologiasta ja eri terapiamuodoista ammentavat keskustelut ja käytännöt ovat levinneet osaksi laajempaa kulttuuria. 

Hyvinvoinnista ja mielenterveydestä on tullut median keskeisiä puheenaiheita. Eri ihmisryhmien - kuten nuorten tai työttömien - nähdään olevan toipumisen tarpeessa. Asiantuntijat, valmentajat, ohjaajat, opettajat, kehittäjät, konsultit ja tutkijat tarjoavat ohjeita oman elämän optimointiin, hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja onnellisuuden saavuttamiseen. 

Teos lähestyy näitä ilmiöitä 2000-luvun Suomessa terapeuttisen vallan käsitteen avulla. Terapeuttinen valta kutsuu yksilöitä muokkaamaan itseään yhteiskuntaan paremmin sopivaksi. Vallan muotona se on jännitteinen: yhtäältä se muokkaa ihmisiä tehokkaiksi ja itsestään vastuuta kantaviksi kansalaisiksi, toisaalta se tarjoaa myönteisiä kokemuksia voimaantumisesta ja oman elämän hallinnasta. 

Teos on ensimmäinen laaja suomenkielinen katsaus terapeuttisen vallan tutkimukseen. Se tarjoaa ajankohtaista ja monitieteistä tietoa terapeuttisen vallan ilmenemisestä niin politiikan, työn, hyvinvointiyhteiskunnan instituutioiden kuin henkilökohtaisen elämänkin alueella.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517688901
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: kL30
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.