Geeni. Intiimi historia

Mukherjee, Siddhartha

Pulitzer-palkittu kirjailija ja syöpälääkäri Siddhartha Mukherjee kertoo geenin tarinan perinpohjaisesti mutta lennokkaasti. Kirja lähtee liikkeelle Mendelin hernetarhasta ja päätyy moninaisten vaiheiden kautta nykyisiin geenimuokkausmenetelmiin yrittäessään selvittää arvoituksellista koodia, joka tekee meistä ihmisiä.

Kirja kertoo samalla hyvin intiimin ja henkilökohtaisen tarinan, kun intialaissyntyinen Mukherjee tutkii oman sukunsa skitsofreniaa ja sen perinnöllisyyttä.
Mukherjee nostaa kirjassaan esiin geenitutkimukseen liittyviä filosofisia ja eettisiä kysymyksiä. Oman osansa saavat niin rotuhygienia, kantasolututkimus kuin geeniperimän vaikutus yksilön terveyteen. Hän törmää koko ajan myös kysymykseen siitä, mikä oikeastaan on "luonnollista".

Siddhartha Mukherjee on Pulitzer-palkittu kirjailija ja lääketieteen professori Columbian yliopistossa. Hänen kirjansa "Sairauksien keisari: Syövän elämäkerta" on julkaistu suomeksi vuonna 2016.

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789517687393
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 56.4
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.