Äärimmäisyyksien aika (1914-1991)

Hobsbawm, Eric

Äärimmäisyyksien aika on historiankirjoitusta, mutta jännittävyydessään ja värikkyydessään se vetää vertoja hyvälle romaanille. Hobsbawmin teoksessa valtioiden ja tavallisten ihmisten historiat kietoutuvat toisiinsa kiehtovalla tavalla. Teosta on kutsuttu "1900-luvun omaelämäkerraksi".

Menneellä vuosisadalla maailman perustuksia ravisteli kaksi globaalia sotaa, joissa kuoli miljoonia ihmisiä. Maailmansotien pyörteissä romahti hallitusjärjestelmiä ja ideologioita, katosi valtakuntia ja kypsyi uusia radikaaleja yhteiskunnallisia liikkeitä, jotka vaikuttivat maailmanlaajuisesti. Toisen maailmansodan jälkeen elintaso nousi, tiedonvälitys kehittyi ja lukutaito yleistyi ympäri maailman.

Kirjassa piirtyy kuva 1900-luvusta äärimmäisten inhimillisten kärsimysten ja ennennäkemättömien muutosten vuosisatana. Kirjoittaja vie lukijansa niin keskitysleireille kuin kumousten pyörteisiin, sekä tuskan että toivon maisemiin. Äärimmäisyyksien aika muistuttaa meitä siitä, kuinka paljon maailma muuttui 1900-luvun kuluessa.

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789517686334
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 91.81
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Yleinen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.