Tuloerot globalisaation aikakaudella

Milanovic, Branko

Vuoden talouskirja 2016 – Financial Times

Vuoden kirja 2016 – Economist

Maailman johtava tuloerojen tutkija Branco Milanovic kertoo, kuinka tuloerot ja eriarvoisuus oikein syntyvät. Niitä aiheuttavat sodat ja taudit, teknologiset murrokset, koulutuksen puute ja varallisuuden epätasainen jakautuminen.

On kuitenkin totta, että tuloerot maiden välillä ovat vähentyneet. Kiinan ja Intian keskiluokka ottaa kovaa vauhtia kiinni läntisten teollisuusmaiden keskiluokkaa. Sen sijaan eri maiden sisällä köyhimpien tulot junnaavat paikallaan, mutta rikkaimmat sen kun vaurastuvat. Syynä ovat globaali kauppa, teknologinen kehitys sekä finanssisektorin voimistuminen. Tuloerojen kasvun ja kutistumisen kaudet uhkaavat seurata toisiaan kenties loputtomasti.

Ovatko tuloerot sitten ongelma? Milanovic osoittaa, että voimakkaasti eriarvoiset yhteiskunnat ovat räjähdysherkkiä. Keinoja suunnan kääntämiseksi olisi, mutta niihin tarttuminen ei ole kiinnostanut poliitikkoja.

Branco Milanovic johti vuosia Maailmanpankin tutkimusosastoa. Nykyisin hän toimii vierailevana professorina City University of New Yorkissa ja tutkijana Luxembourg Income Study Centerissä.

”Branco Milanovic on kirjoittanut erinomaisen kirjan – – valaisevan, kattavan, oppineen, kekseliään sekä kiitettävän tiiviin.” – Martin Wolf, Financial Times

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517685870
Ilmestymisvuosi: 2017

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.