Maailmantalouden Minotauros (p)

Varoufakis, Yanis

"Maailmantalouden Minotauros" on jännityskertomus siitä, kuinka maailma vaelsi vuoden 1929 kriisistä vuoden 2008 romahdukseen. Sodan jälkeen Yhdysvallat nousi maailmanmahdiksi valtavilla ylijäämillään. Se nosti Saksan ja Japanin kasvuun ja pani Euroopan unionin alulle. 1970-luvulla sen ylijäämät vaihtuivat raskaiksi alijäämiksi, mutta silti se porskutti edelleen. Kuinka tämä oli mahdollista?

Vastaus on Minotauros: rahoitussektorin hirviö synnytti nerokkaan järjestelmän, joka kierrätti koko maailman pääomat Yhdysvaltojen kautta. Näin Wall Street loi valtavat voitot, jotka se pian moninkertaisti yhä holtittomammalla arvopaperikaupalla kunnes Minotauros sortui vuonna 2008. Kuinka estää maailmaa ajautumasta yhä uusiin, yhtä typeriin kriiseihin?

Teos on nautittava lukuelämys, jossa yhdistyvät loistelias tyyli, tarinaniskennän taito ja suvereeni asiantuntemus.

Yanis Varoufakis on tunnustettu taloustieteilijä, DIEM25-demokratialiikkeen perustaja ja kiistelty Kreikan entinen valtiovarainministeri.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789517685481
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 36.1
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter3
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 9
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.