Kaapista kaapin päälle

Juvonen, Tuula

Homoseksuaalisuus on arkipäiväistynyt Suomessa 2000-luvulla, mutta parannusten saaminen homojen ja lesbojen konkreettisiin kansalaisoikeuksiin on kiven takana. Tuula Juvonen ruotii kirjassaan, kuinka homoseksuaalien asema on muuttunut sekä Suomessa että Saksassa ja miten nämä maat eroavat toisistaan tässä suhteessa.

Kirja koostuu kahdesta itsenäisestä osasta. Ensimmäisessä, Suomea käsittelevässä osassa Juvonen kuvailee homoseksuaalisten ihmisten aseman ja oikeuksien vähittäistä parantumista 1960-luvulta 2010-luvulle. Erityisesti hän analysoi homojen ja lesbojen oikeuksista käytyä yhteiskunnallista ja poliittista keskustelua vuosikymmenten kuluessa. Pitkä aikajänne paljastaa yhteiskunnallisen ilmapiirin vähittäisen avautumisen, sen käännekohdat, avainhenkilöt ja takinkääntäjät.

Teoksen toisessa osassa Juvonen käsittelee Saksaa, jota vasten voi spekuloida Suomen tilanteen mahdollisilla kehityssuunnilla. Saksassa julkihomoja ja -lesboja on toiminut näkyvissä ja merkittävissä poliittisissa tehtävissä huomattavasti Suomea pidempään. Saksan tilanne tosin muistuttaa, ettei saavutettuun asemaan ole syytä tuudittautua, vaan koko ajan on oltava valmis puolustamaan omia oikeuksia ja sananvaltaa.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517684491
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: K3012
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.