Journalistin vapaus

Luostarinen, Heikki & Raittila, Pentti

Suomi on toistuvasti kärjessä, kun mitataan maailman eri maiden sananvapautta. Journalistit ovat se ryhmä, joka ensimmäisenä kohtaa sananvapauden rajoitukset ja usein ensimmäisenä pyrkii vapautta laajentamaan. Miltä näyttää suomalainen sanavapaus toimittajien silmin? Toimintaympäristö ja työn ehdot muuttuvat nopeasti. Turvallisesti kuukausipalkalla juttuja tekevien individualistien joukko on muuttunut suunnitelmallisesti johdetuksi uutisten tuotantokoneistoksi, kuukausipalkat yt-neuvotteluiksi ja epävarmoiksi pätkätöiksi, oluet toimituksen lähikuppilassa Facebook- ja Twitter-viestinnäksi. "Journalistin vapaus" perustuu tuoreisiin tutkimuksiin, joissa tarkastellaan sanan- ja muun vapauden näkökulmasta nuorten toimittajien asemaa, journalistin roolia sosiaalisessa mediassa, journalistisen työyhteisön johtamista sekä toimittajan poliittista identiteettiä ja yhteiskunnallista vaikuttamista. Samalla kuvataan suomalaisen journalistin vapauden ja vapautta koskevien toiveiden muutosta.

Rinnastuskohtana on Pertti Hemánuksen vuonna 1983 ilmestynyt teos "Journalistinen vapaus". Asiasanat: journalismi sananvapaus sosiaalinen media toimittajat vaikuttaminen

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517684293
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: K07

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.