Sodasta rauhaan

Gerwarth, Robert ; Horne, John

Ensimmäinen maailmansota ei päättynyt aselepoon marraskuussa 1918. Sota sytytti ympäri Eurooppaa aina vuoteen 1923 jatkuneita konflikteja, joissa virallisen armeijan tukena, korvikkeena tai vastavoimana toimineilla vapaaehtoisjoukoilla oli näkyvä rooli. Venäjän vuoden 1917 vallankumous ja bolsevikkien väkivallanteot antoivat sysäyksen oikeuden ja järjestyksen nimissä käynnistyneelle vastaliikkeelle paitsi Suomessa, myös monessa muussa maassa. Niiden harjoittama väkivalta väritti niin Irlannin itsenäisyyssotaa kuin kiistoja Itävalta-Unkarin, Turkin ja Venäjän raunioille syntyneissä valtioissa. Politiikka oli vahvasti mukana teoissa, joiden symboliarvo ja vaikutus säilyivät pitkään eurooppalaisissa yhteiskunnissa. "Sodasta rauhaan - Väkivallan vuodet Euroopassa 1918-1923" on ensimmäinen systemaattinen esitys maailmansodan jälkeisestä poliittisesta väkivallasta ja rauhaan palaamisen ongelmista.

Eurooppalaiset historioitsijat kartoittavat artikkeleissaan väkivallan kansallisia erityispiirteitä ja ylikansallisia yhtäläisyyksiä. Teos auttaa luomaan kokonaiskuvan ensimmäisen maailmansodan merkityksestä sekä pitkäaikaisvaikutuksista, jotka tuntuvat yhä nykyisin.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517684132
Ilmestymisvuosi: 2013
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.