Kuinka meitä kutsutaan?

Koivunen, Anu & Lehtonen, Mikko

Kevään 2011 eduskuntavaalit palauttivat yhteiskunnalliset vastakkainasettelut julkiseen keskusteluun. Tulisiko Suomen, kuten vaalit voittaneet perussuomalaiset linjasivat ilmastopoliittisessa vaihtoehdossaan, ilmoittaa EU:lle ja YK:lle "ottavansa yksipuolisen aikalisän ilmastopolitiikassa"? Vai onko Suomi, kuten joulukuussa 2010 raporttinsa jättänyt maabrändivaltuuskunta esitti, velvollinen osoittamaan osaavansa ratkaista kestävään kehitykseen ja globaaliin köyhyyteen liittyviä ongelmia?

Mihin suuntaan Suomi on menossa? Kenen ehdoilla ja arvoilla tulevaisuuteen matkataan? Millaisia kutsuhuutoja uusliberaalit globaalistajat, hyvinvointivaltion perinnön puolustajat tai uusnationalistit esittävät? Kuinka vaihtoehdot jäsentyvät? Mikä on median rooli niiden kehystäjänä?

"Kuinka meitä kutsutaan?" -teoksen kirjoittajien mukaan suuntakamppailuja ei voi ymmärtää ilman, että niihin sisältyvät kulttuuriset ulottuvuudet otetaan vakavasti. Erilaisten kutsuhuutojen esittäjät rakentavat vetoomuksissaan tietyn ihannekuvan Suomesta ja suomalaisista. Se, keiden kutsuhuutoja kansalaiset kuuntelevat, määrittyy siitä, keihin "meihin" äänestäjät identifioituivat. Kamppailussa maan suunnasta on siis kyse yhä painokkaammin myös merkityksistä ja kulttuurista.

Teoksessa kahdeksan humanistia ja yhteiskuntatieteilijää kartoittaa monipuolisesti nyky-Suomessa sitten 1990-luvun käytyjä ja meneillään olevia määrittelykamppailuja. Monitieteinen kirja on tarkoitettu kaikille Suomen suunnasta kiinnostuneille. Sillä on käyttöä myös kulttuurintutkimuksen, mediatutkimuksen ja muiden humanististen ja yhteiskuntatieteiden oppimateriaalina.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517683746
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: K06
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.