Maailmankauppaa kaikille

Airaksinen, Jaana

Mitä maailmankauppa on? Ketkä säätävät sen lakeja? Ketkä solmivat sopimuksia? Mitä monimutkaiset termit tarkoittavat meille ja muille?

Maailmankauppaa kaikille on selkeä ja monipuolinen yleiskatsaus globaalin talouden perusteeseihin ja opas jokaiselle globalisaatiosta kiinnostuneelle. Airaksinen kertoo talouden perusasiat tuoreesta näkökulmasta: miten rahamarkkinat, yhtiöt, vapaakauppasopimukset ja talousliitot toimivat ja miten ne vaikuttavat ihmisten arkielämään eri puolilla maapalloa. Suomesta ja maailmalta esimerkkejä poimien hän pohtii myös valtionyhtiöiden ja ay-liikkeiden tulevaisuutta sekä vaihtoehtoja ja vastarinnan mahdollisuuksia.

Jaana Airaksinen on Voima-lehden päätoimittajana. Kansainväistä taloutta ja markkinointia Suomessa ja Yhdysvalloissa pääaineenaan opiskellut kauppatieteiden maisteri tuntee aiheensa läpikotaisin. Airaksinen on myös työskennellyt vuosina 1989–1994 YK:n kehitysohjelman UNDP:n palveluksessa Papua-Uudessa-Guineassa ja Malawissa.

"Kirjasta löytyy monia teräviä havaintoja. Oletko esimerkiksi miettinyt, että sinunkin eläkerahasi saatetaan sijoittaa eläkerahastojen kautta sellaisiin yhtiöihin, joiden toimintaa pidät epäeettisenä?"
- Taloussanomat

"Erinomainen analyysi tämän päivän kapitalismista ja sen vaikutuksista eri puolilla maapalloa."
- Kai Hirvasnoro, Kansan Uutiset

"Kirjasta oppii paljon paljon WTO:n rakenteista ja maailmankaupan sääntöjen luomisesta."
- Teppo Eskelinen, Kumppani

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515789709
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 366

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.