Taivaan syvyydet

Vinge, Vernor

Arvostetun Hugo-palkinnon voittajan, Vernor Vingen uusin, taas kerran megalomaaninen avaruussaaga! Hänen edellinen teoksensa, Linnunradan ääret, on ollut menestys myös Suomessa.

Palaamme aikaan 30 000 vuotta ennen Linnunradan äärien tapahtumia, muutaman tuhannen vuoden päähän omasta ajastamme. Taivaan syvyyksissä sykkii yksinäinen tähti, ja toisin kun on luultu, tähteä lähellä oleva planeetta ei olekaan autio. Sitä asuttaa hämähäkkien kaltainen heimo, joka on teknisen evoluution tuloksena kyennyt rakentamaan radiolähettimen. Viestin matkattua avaruuden halki kaksi kilpailevaa retkikuntaa kiiruhtaa tutkimaan planeettaa.

Linnunradan ääristä tuttu Pham Nuwen, legendaarinen avaruuden kauppamies, johtaa Queng Hon kauppalaivastoa. Se ajautuu sotaan toisen laivaston despoottisten Emergenttien kanssa. Queng Hon liiton tavoitteena on aloittaa kaupallinen yhteistyö planeetan asukkaiden kanssa, toisen retkueen päämäärä taas on tehdä alkuasukkaista orjiaan. Heidän mukanaan on mm. pirullisen älykäs johtaja Thomas Nau, itsekin orjuutettu asiantuntija Anne Reynolt ja kammottava virus. Käynnissä on hengenvaarallinen kilpailu aikaa vastaan. Luvassa on monenlaisia yllätyksiä ja käänteitä ennen kerronnan kliimaksia. Vernor Vinge vahvistaa asemiaan yhtenä tieteiskirjallisuuden suurimmista visionääreistä.

Vernor Vinge on voittanut Hugon lisäksi lukuisia palkintoja, kuten John W. Campbell Memorial ja Prometheus-palkinnot.


"Taivaan syvyydet kulkee hyvin. Ihmisten ja hämähäkkien maailmojen kuvaaminen ristiin on yksinkertainen ja toimiva perusratkaisu."
- Portti Science Fiction

"Tuhansien onnellisten loppujen kirjojen seassa Vinge on outo aarre. Pessimistisiä Vingen tarinat eivät silti ole."
- Asta Tenhunen, Savon Sanomat

"Kokonaisuutena teos on rehellisen perinteistä avaruusscifiä, jossa on alieneita ja avaruusaluksia. Tuttua ja turvallista, mutta ehkä juuri sen takia varsin tyydyttävä."
- Antti Oikarinen, Tähtivaeltaja

"Vingen onnistumisesta huikein on jälleen tuntemattoman siviilisaation kuvaus."
-Lassi Kurkijärvi, Aamulehti

"Tuhtia avaruusviihdettä. -- Jännittävä ja hyvin maalattu avaruusooppera, jonka visiot pakottavat ahmimaan muhkeaa romaania eteenpäin."
-Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

”Timantinkovaa, kirkasta scifiä”
– Lasse Kurkijärvi, Aamulehti

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789515789297
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.