Flamenco

Lindroos, Katja; Helariutta, Matti; Böök, Outi; Huotari, Markku; Niinimäki, Anna

Se, joka ei koskaan ole
itkenyt, ei kärsinyt
elää onnellisena, mutta tietämättä
onko tämä elämä huono vai hyvä.

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana flamenco, Andalusian mustalaisten taide on astunut kansainvälisille areenoille. Harrastajia löytyy niin Japanista kuin Suomesta, eikä etäisyys synnynsijoilta enää kerro taiteen tasosta sitä eikä tätä.

Flamencon voima onkin jo sen historiaan sisältyneessä joustavuudessa. Se sekä säilyttää vanhaa perinnettä että omaksuu uusia vaikutteita ympäriltään.

Flamenco on ensimmäinen flamencotaidetta suomeksi esittelevä teos. Kirjassa sukelletaan flamencon historiaan, kehitykseen ja sen eri lajeihin. Erityisen yksityiskohtaisesti käsitellään laulua, kitaransoittoa ja tanssia, mutta aihetta tarkastellaan myös eteläespanjalaisena elämäntaiteena ja -filosofiana.

Flamencon elämänmaku avautuu Matti Helariutan mustavalkoisista valokuvista, jotka näyttävät koko flamencoelämän kirjon kitara- ja kenkäpajoista tanssiesityksiin. Kirjaan on suomennettu runsaasti laulujen runoutta, myös flamencon perustermit löytyvät selityksineen. Tekijöillä on vuosikymmenien kokemus flamencon eri alueilta.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789515786432
Ilmestymisvuosi: 1999
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.