Euroopan reunalla, kosken korvalla- Jumalten narri Pentti Saarikoski
Ei saatavilla

Euroopan reunalla, kosken korvalla- Jumalten narri Pentti Saarikoski

Hosiaisluoma, Yrjö

Filosofian tohtori Yrjö Hosiaisluoman kirjoittama teos on ensimmäinen perusteellinen esitys Pentti Saarikosken koko tuotannosta ja elämästä.

Teoksen painopiste on kirjailijan tekstien lähiluennassa. Elämääkään unohtamatta: taustaksi dokumentoidaan runoilijan dramaattisen elämän käänteitä, pääväyliä ja sivupolkuja, nousu- ja laskuvaiheita.

Hosiaisluoman Saarikoski-monografia on painavasta kirjallisuustieteellisestä annistaan huolimatta kirjoitettu vauhdikkaasti ja mukaansatempaavasti, eikä elävöittäviä yksityiskohtia ja anekdootteja pihtailla.

Yrjö Hosiaisluoma on Suomen kirjallisuuden dosentti, joka työskentelee Tampereen yliopistossa. Hän tunsi Saarikosken henkilökohtaisesti ja on Saarikoski-Seuran perustajajäsen. Aikaisemmin hän on julkaissut kiitetyn väitöskirjan Samuli Parosesta, tutkimuksen Väinö Kirstinän runoudesta (Tähdet lähellä, kengässä lunta) sekä toimittanut kirjan suomalaisen nykykirjallisuuden virtauksista (Hevosen sulkia). Hän on julkaissut myös runokokoelmia.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515785800

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.