Melonit kypsyvät
Ei saatavilla

Melonit kypsyvät

Pyykkö, Virpi

Välimeren rannalle, Turkin Alanyaan sijoittuvan trilogian ensimmäinen osa - Moskeijan varjossa - julkistettiin Alanyassa lokakuussa 2016. Tässä tarinan toisessa osassa Lauran ja Hasanin suhde ei ole ainoastaan onnellista romanssia ja pyörivien kebabvartaiden tuoksua, vaan kulttuuriset yhteentörmäykset ja mutkikkaiksi muuttuvat ihmissuhteet tuovat särmää tarinan edetessä. Samalla ne kuitenkin rakentavat myös uutta ymmärrystä - elämää kaikilla mausteilla. Laura tietää kokemuksesta, että Alanya jättää kävijöihinsä usein pysyvän jäljen; ilmanko monikulttuurisessa Alanyassa asuu jo tällä hetkellä ihmisiä yli 70:stä eri maasta. 

Laura oli nähnyt aikaisemmin unen, että he olivat kävelleet Hasanin kanssa rannalla ja hänen vatsansa oli iso vihreä meloni. Hän tulee huomaamaan, että "melonien kasvatus" on yllättävä ja vaativa laji monikulttuurisessa ympäristössä. Melonit kypsyvät on huumorilla höystettyä fiktiota, mutta tähän kahden kulttuurin värittämään rakkaustarinaan mahtuu myös haasteita ja ristiriitoja, jotka tuntuvat joskus ratkaisemattomilta. Lauran vanhempien loma-asunto, Villa Asma on suomalaisen rauhan tyyssija, jossa Laura nuolee välillä haavojaan ystävänsä Sarin optimistisella ja joskus suorasukaisella tuella. Lale, Hasanin katseita vangitseva perhetuttava tuo oman pippurisen mausteensa tähän corbaan, keitokseen, jota Lale hämmentää taitavasti hyvin hoidetuilla pitkillä sormillaan. 

Hasanin äiti Dilek, sukunsa kiistämätön matriarkka ratkoo perheensä monimutkaisetkin asiat nukuttuaan yön yli. Yleensä aamulla, kun hän siemaisee teelasistaan, ratkaisu on Dilekin mielessä kirkkaana kuin Dim-joen vesi. Lauran kirurgi-isä Kari puolestaan varmistaa kaikki askelmerkit diagnostisella tarkkuudella. Alanyassa kuitenkin elämä lyö joskus laudalta myös kaikki viimeistellytkin suunnitelmat - asioilla on puolensa; sen 
ainakin elämä Alanyassa opettaa  

Kustantaja: Bod
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515687456
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.