Maanalainen elm

Maanalainen elämä

Rosenlund, Marcus

Mitä kaikkea löytyy maan alta? Harvoin tulemme pohtineeksi, minkä päällä astelemme, mutta Marcus Rosenlund osoittaa, että todella kannattaisi. Maan alla nimittäin on jännittävä maailma täynnä fossiileja, luolastoja, kaivoksia ja katakombeja.

Marcus Rosenlund yhdistää taidokkaasti hauskoja anekdootteja kiehtovaan faktaan. Hän kertoo esimerkiksi suolan historiasta Hallstattin ikivanhan suolaesiintymän äärellä. Lontoossa pulahdetaan syvällä metropolin mukulakivikatujen alla virtaavissa maanalaisissa joissa. Rosenlund vie meidät myös Onkaloon, ydinjätteen loppusijoitustilaan sekä 12 kilometriä syvään reikään, jonka Neuvostoliitto porautti Kuolan niemimaalle.

Ilmiöiden lisäksi kirjassa tutustutaan kiinnostaviin hahmoihin, kuten Mary Anning, joka on kenties historian merkittävin fossiilinkerääjä, ja Ferdinand de Lesseps, joka ponnisteli Suezin kanavan aikaansaamiseksi. Maan alla liikutaan myös monien mytogioiden tuonelassa, mutta niitäkin hirvittävämpänä Rosenlund pitää Erfurtin suurta käymäläkatastrofia.

 

Kustantaja: S&S
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789515262066
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 50.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.