Kuilu

Leine, Kim

Suurromaani ihmismielen pimeydestä.Suomen sisällissodasta sytykkeensä saava Kuilu on kertomus sodasta ja rauhan vaivalloisuudesta, kuvaus pahuutta syleilevien kaksosveljesten elämänkohtalosta.

On vuosi 1918, ja tanskalaisveljekset Kaj ja Ib Gottlieb lähtevät vapaaehtoisina Suomen sisällissotaan. Mieletön tempaus vie kaksikon Tampereelle, Seinäjoelle ja Karjalaan taistelemaan punaisia vastaan ja melskaamaan sodan näyttämölle.

Tehtyään tuttavuutta sodan irvokkuuden kanssa veljekset heittäytyvät ilonpitoon 20- ja 30-luvun Tanskassa ja Saksassa, missä odottavat naisen syli ja jazzin syke. Mutta samaan aikaan kun elämä kuljettaa heitä eri suuntiin, sodan dramatiikka toistaa itseään. Natsismi hyökyy läpi Euroopan, ja vaaran tunteesta päihtyneiden veljesten on jälleen valittava puolensa.

Kuumeisen kiihkeästi Kim Leine kuvaa ihmismielen labyrinttia ja niitä syitä, miksi sota kiehtoo joitakin meistä. Kaiken nielevä kuilu on olemassa, mutta missä se lopulta sijaitsee?

Norjalainen Kim Leine (s. 1961) muutti teini-ikäisenä Kööpenhaminaan, opiskeli sairaanhoitajaksi ja pakeni menneisyyttään Grönlantiin. Nykyään hän on yksi Tanskan merkittävimmistä kirjailijoista, jonka teoksia on julkaistu 20 maassa. Teoksellaan Ikuisuusvuonon profeetat Leine voitti Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513189808
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.