Enkä ollut vanki

Wuolijoki, Hella

Helsingin sotaoikeuden syyttäjä vaati 1943 kirjailija Hella Wuolijoelle kuolemantuomiota desantin auttamisesta. Hänet tuomittiin elinkautiseen maanpetoksesta. Kun Wuolijoki vapautettiin Moskovan rauhansopimuksen jälkeen syksyllä 1944, hän oli ehtinyt olla vankilassa 16 kuukautta. Enkä ollut vanki on Wuolijoen - kirjailijan, poliitikon, liikenaisen - muistelmateos tuolta ajalta. Teoksessa Wuolijoki tarkkailee lämmöllä Katajanokan vankilan arkea ja pohtii muiden vankien kohtaloita, mutta muistelee myös elämäänsä ennen tuomiota.

Juha Wuolijoen ohjaama ja Outi Nyytäjän alkuperäiskäsikirjoitukseen perustuva elokuva Hella W kuvaa Hella Wuolijoen elämää itsenäisen Suomen ensi vuosista II maailmansodan ratkaisun hetkiin saakka. Ennen sotaa Wuolijoki oli ehtinyt tulla miljonääriksi ja kirjoittaa suosittuja Niskavuori-näytelmiä. Vankilatuomioon johtaneet tapahtumat veivät vahvana naisena tunnetun Wuolijoen tilanteeseen, jossa oikeita valintoja ei ole.

 

Kustantaja: Tammi pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789513160517
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.