Virginie!
Ei saatavilla

Virginie!

Kortelainen, Anna

Taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen kiinnostui Albert Edelfeltin Virginieksi nimeämästä eroottisesti säkenöivästä nuoresta mallista, joka poseeraa lukuisissa Edelfeltin 1800-luvun teoksissa. Kuka oli tämä kiehtova nainen, jota Edelfelt niin aistikkaasti kuvaa?

Tietoja Virginiestä on vähän, sillä Edelfeltin pikkusisko Berta hävitti kirjeet, jotka eivät tuntuneet sopivan kansallissankarin kuvaan. Virginien henkilöllisyyden peittelemiseen osallistuivat myös Edelfelt itse ja hänen ystävänsä. Suuri rakkaus ei kuitenkaan katoa jälkiä jättämättä. Edelfeltin ja hänen ystäviensä jälkeenjääneistä papereista löytyy johtolanganpätkiä, joista punoutuu tarina järisyttävästä intohimosta, taiteilijaa inspiroivasta rakkaudesta, köyhän tytön hylkäämisestä sekä tunnustamatta jääneiden lasten ja prostituutioon ajautuvan naisen traagisesta kohtalosta.

Virginie! on matkakertomus, historiallinen essee ja arvoitusdekkari. Ympäri Eurooppaa tiedonsirpaleiden jäljillä matkusteleva Anna Kortelainen kirjoittaa itsensä rohkeasti mukaan tähän unohtumattomaan tarinaan.

 

Kustantaja: Tammi pokkarit
Sidosasu:
ean: 9789513154301
Ilmestymisvuosi: 2010

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.