Austerlitz
Ei saatavilla

Austerlitz

Sebald, W. G.

"Antwerpenin aseman hämärässä odotussalissa", aloittaa kertoja tarinansa, "seisoi nuorukaisen oloinen mies, jolla oli vaalea, oudon aaltoileva tukka, raskaat vaelluskengät, kuluneet sinipuuvillaiset työhousut ja vanha reppu ja joka teki täyttä päätä luonnoksia ja piirroksia vihkoonsa."
Kertoja kiinnostuu hänestä, ja siitä alkaa tuttavuus, joka jatkuu yli vuosikymmenten.
Sattuma johdattaa heidät yhä uudelleen yhteen odottamattomissa paikoissa. Aluksi he puhuvat yleisistä asioista - linnoituksista, rakennushistoriasta, mutta vähä vähältä kertojalle avautuu surumielisen vaeltajana, Jacques Austerlitzin, elämäntarina. Hän pääsee seuraamaan löytöretkeä halki 1900-kuvun Euroopan historian ja kulttuurin, jolla Austerlitz yrittää kerätä ja rakentaa itselleen menneisyyttä ja identiteettiä. Samalla selviää, miksi tämä tunteet olevansa muukalainen muiden ihmisten keskellä.

Sebald kertoo Austerlitzin tarinan hillityllä, verkkaisella, mutta intensiivisellä ja mukaansa vievällä tyylillä. Tekstiä, joka on tulvillaan tietoa, eivät katko kappale- eivätkä lukujaot vaan salaperäisen tuntuiset valokuvat rakennuksista, maisemista, joskus ihmiskasvoista.

Kokonaisuus, joka näin syntyy, on hypnoottisen vaikuttava.

 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513124236
Ilmestymisvuosi: 2002

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.