Generation P
Ei saatavilla

Generation P

Pelevin, Viktor

Romaanin keskushenkilö Vladimir (ent. Vavilen) Tatarski varttui 70-luvulla ja kuuluu siis P-sukupolveen, jolle ainoa sallittu kolajuoma oli Novorossijskissa lisenssillä valmistettu Pepsi-Cola. Hän opiskeli 80-luvulla kirjallisuusinstituutissa ja kaavaili ryhtyvänsä neuvostorunoilijaksi, joka kirjoittaa ikuisia runoja ja hengenpitimikseen venäjäntää muiden neuvostokansojen kirjallisuutta.

Neuvostoliiton hajoaminen hajottaa kuitenkin ikuisuuden, jota varten Tatarski oli kuvitellut elävänsä ja kirjoittavansa. Hänestä tulee kioskikauppias tšetšeeni Husseinin palvelukseen. Sitten hän tapaa entisen opiskelutoverinsa Morkovinin, joka värvää hänet kirjoittamaan käsikirjoituksia mainosvideoihin.

Tästä alkavat hänen seikkailunsa mainonnan makeassa maailmassa. Siellä ei mikään inhimillinen jää Tatarskille vieraaksi. Hän sukeltaa loputtomien välistävetojen maailmaan, jossa kaikki huijaavat kaikkia: mainostaja tuottajaa, he molemmat kuluttajaa jne. Hän saa tehtäväkseen milloin mukauttaa läntiset mainokset venäläiseen mentaliteettiin, milloin keksiä toteutuksen ”venäläisyysaatteelle”, milloin luoda imagoa televisiossa näytettäville virtuaalipoliitikoille. Oma ilmiönsä ovat vallattomasti väännellyt mainoslauseet, joissa tutut merkkisloganit risteytyvät neukkuiskulauseisiin.

Tatarski huumaantuu milloin kärpässienijauheesta, milloin LSD:stä, milloin tavallisesta votkasta. Eräällä tripillään hän päätyy Baabelin torniin, jonka huipulla Ištar-jumalatar odottaa puolisokseen kuolevaista joka osaa ratkaista kolme arvoitusta. Tätä myyttiä Tatarski alkaa toteuttaa elämässään, ja lopulta hänestä tuleekin Ištarin puoliso, josta tehtävä virtuaalimalli saa pääosan televisiomainoksissa – mitä voi ihminen enää toivoa!

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513117023
Ilmestymisvuosi: 2000
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.