Paratiisi
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Paratiisi

Morrison, Toni

Paratiisi, jolle Morrison itse olisi halunnut antaa nimeksi War (Sota), alkaa väkivaltaisesta kohtauksesta Oklahoman sydänmailla eräänä aamuna vuonna 1976. Siellä on pieni Rubyn kaupunki, jonka vapautettujen orjien puritaaniset jälkeläiset ovat perustaneet. He ylpeilevät hyveillään, nöyryydellä, vaatimattomuudella ja jumalanpelolla, mutta vähitellen ristiriidat nousevat esiin sekä eri sukujen että ennen kaikkea sukupolvien välillä.

Kaupungin laidalla on entinen luostari, josta muutama kovia kokenut nainen on hakenut turvaa. Mutta Rubyn miehille nämä naiset edustavat ulkomaailman viettelyksiä ja turmelusta. Lopulta konflikti on väistämätön.

Tästä asetelmasta Morrison rakentaa monikerroksisen mysteerin lomittamalla naisten elämänvaiheet Rubyn "perustajaperheiden" historiaan. Naisista jokainen olennoi jotakin tuon kuohuvan ajan ilmiötä: kansalaisoikeustaitelua, Vietnamin sotaa, vastakulttuuria, sukupolvien vastakohtaisuutta. Heidän draamansa -- samoin kuin Rubyn konservatiivisten liikemiesten, kansalaisoikeuliikkeessä toimivan pastorin ja kolmen sodan veteraanien -- manaa esiin Amerikan yhteiskuntaa riivanneet ristiriidat: perinteisen ja uudenaikaisen välillä, isänvallan ja äidinvallan, rodun ja roduttomuuden, yhteisön ja yksilöllisyyden, laitosuskonnon ja spontaanin magian, yksiavioisuuden ja seksuaalisen vapauden välillä.

 

Vuonna 2019 kuollut Toni Morrison oli Yhdysvaltain tärkeimpiä kirjailijoita. Morrisonille myönnettiin kymmeniä palkintoja, muun muassa Pulitzer-palkinto romaanista Minun kansani, minun rakkaani. Hän oli myös ensimmäinen musta nainen ja ensimmäinen musta amerikkalainen, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513112981
Ilmestymisvuosi: 1998
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.