Avarammille aloille
25,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Avarammille aloille

Grass, Günter

Suuri, nerokas romaani Saksan historian käännekohdasta

Grassin kohutun romaanin tapahtuma-aika ja paikka osuvat yksiin historiallisesti käänteentekevien tapahtumien kanssa: vuosien 1989-91 Berliini näki Itä-Saksan verettömän vallankumouksen, muurin sortumisen, Saksojen yhdistymisen. Päähenkilö, Theo Wuttke, on puolestaan ehtinyt nähdä suuren osan Saksan tämän vuosisadan historiaa Hitlerin ajoista ja toisesta maailmansodasta lähtien ja perehtynyt monipuolisesti ”työläisten ja talonpoikien valtion” todellisuuteen. Yhdessä uskollisen seuralaisensa Hoftallerin kanssa hän kommentoi jännittäviä päiväntapahtumia ja tarjoaa niille vertauskohtia historiasta ja omista vaiheistaan.

Wuttke on omistanut elämänsä kirjailija Theodor Fontanen teosten tutkimiselle ja esittelylle siinä määrin, että Fontanen ja tämän myötä koko 1800-luvun Saksa tuntuvat heräävän hänessä eloon; jopa hänen perheensä elämä näyttää toistavan Fontanen lasten vaiheita samalla kun se heijastaa kahtiajakautuneen ja yhdistyvän Saksan poliittisia ja taloudellisia elinehtoja. Hoftaller taas näyttää polveutuvan kaikkialla läsnä olevasta saksalaisesta vakoojasta.

Myös Wuttken työpaikalla on runsaasti historiallista ja symboliarvoa: kolmannen valtakunnan aikana rakennuksessa majaili ilmailuministeriö, sodan jälkeen se oli DDR:n ministeriöiden talo ja Saksan yhdistyttyä sinne muutti yksityistämisvirasto Treuhand.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513107017
Ilmestymisvuosi: 1996
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.