Lupakirja
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Lupakirja

Singer, Isaac Bashevis

Elämää sykkivä, kaihoisa ja ilkikurinen tarina nuoren Davidin seikkailuista naisten, aatteiden ja kohtalonkäänteiden armoilla 1920-luvun Varsovassa, silloin kun myös sosialismi ja sionismi olivat vielä nuoria.

On vuosi 1922. David Bendger, kahdeksantoista- ja puolivuotias kirjailijanalku, joka on perehtynyt Spinozaan ja Kantiin mutta vieraantunut isiensä juutalaisesta uskosta, saapuu Varsovaan rahattomana ja kodittomana. Hän tuntee siellä vain Sonian, jonka kanssa hän on ollut lemmensuhteissa. Mutta Sonialla on hänelle kirje sionistisen liikkeen virkailijalta, joka ilmoittaa, että Davidilla on oikeus saada lupakirja Palestiinaan muuttoa varten. Hänen olisi vain löydettävä puolisokseen nainen, joka suostuisi maksamaan matkakulut. Ehdokaskin on valmiina, köyhtyneen pankkiirin tytär Minna Ahrson, joka haluaa päästä Palestiinaan sulhasensa luo.

Sitä ennen on kuitenkin käytävä pitkällinen paperisota. Sen aikana David opettaa Minnalle hepreaa, mutta ei unohda Soniaakaan ja solmii vielä suhteen vuokraemäntänsä Edushan kanssa. Hänen elämänsä saa uuden käänteen, kun kirjailijaveli Aharon saapuu Varsovaan. Hän tutustuttaa Davidin toisiin kirjailijoihin ja avaa tälle mahdollisuuden saada tekstejään julki. Mutta niin naissuhteisiin kuin muuttoasioihinkin ilmaantuu uusia mielikuvituksellisia mutkia, ja kaiken kukkuraksi rabbi-isä ilmaantuu odottamatta kaupunkiin.

Kohtalon oikkujen viskellessä David milloin pakenee fantastisiin haaveisiin, milloin kysyy epätoivoissaan kaiken mieltä ja tarkoitusta. Singer puolestaan kertoo hänen vaiheistaan ja mietteistään mestarillisella taidollaan, luontevasti ja koruttomasti, niin että kaikki on suorastaan pakko uskoa todeksi.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513102067
Ilmestymisvuosi: 1994
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä4
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.