Sankari vai vakooja

Le Carré, John

Rakkaustarina... Vakoilutarina... Glosnost-kirjallisuuden tiennäyttäjä...

Eletään perestroikan kolmatta epävarmaa kesää. Niki Landau, kauppaedustaja ja naistenmies, on mukana Moskovan ensimmäisillä audiomessuilla. Häntä lähestyy kaunis venakko nimeltä Katja, joka pyytää häntä viemään paketin Englantiin.

Paketti on osoitettu Barley Blairille, hulttiomaisella englantilaiskustantajalle, jazzmuusikolle ja juopolle. Se sisältää käsikirjoituksen, jossa on lännen puolustukselle olennaisen tärkeää tietoa. Mutta paketti joutuukin vääriin käsiin, salainen palvelu sa tiedon siitä ja sitten CIA.
Barley valjastetaan niiden talutusnuoraan ja lähetetään vakoojana takaisin Neuvostoliittoon selvittämään käsikirjoituksen taustoja.
Ennen tässä olisi ollut pistämätön tilaisuus osoittaa sankaruutta. Mutta nyt kaikki on toisin, ajat ja sankarit ovat muuttuneet. Rautaesirippu ruostuu hurjaa vauhtia, ja kylmän sodan taisteluhuudot kaikuvat ontoilta kaikkien muiden paitsi ammattilaisten korvissa. Sitä paitsi Barley Blair on mies joka päättää itse sitoutumisensa ehdoista. Hänen käyttämätön rakkautensa etsii yhä kotia ja hänen riekaleinen idealisminsa asiaa jonka puolesta taistella. Katjassa ja salaperäisessä Goethessa, käsikirjoituksen tekijässä, hän uskoo ne löytävänsä.
Moskovassa, Leningradissa ja Lontoossa sekä CIA:lle kuuluvalla saarella Mainen edustalla le Carré kehrää tiukkaa vakoilutarinaa, joka paikoin lähenee absurdia painajaisunta. Se on myös vertaus inhimillisyydestä, rakkaudesta ja ihanteista vastatusten järjestäytyneen sotaisuuden kanssa.

"Vakoilijan ei tarvitse olla kirjailija, mutta kirjailijan täytyy olla vakoilija. Sankari vai vakooja osoittaa jälleen kerran le Carrén ammattitaidon vakoilijana toimivan kirjailijan roolissa." - Kirjailija Andrei Bitov

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513090975
Ilmestymisvuosi: 1989
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.