Midaqq-kuja
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Midaqq-kuja

Mahfouz, Naguib

Egyptiläisen Nobel-mestarin rakastetuin teos – verevä ja värikäs kuvaus kairolaisen syrjäkujan kuohuvasta elämästä, sen asukkaiden murheista ja iloista, menestyksestä ja tappioista.

Midaqq-kujaa kuvataan kirjan alkuriveillä menneiden aikojen jalokiveksi, säihkyväksi tähdeksi ja kallisarvoiseksi muinaismuistoksi. Nyt sen loisto on kadonnut, menneistä ajoista ovat jäljellä enää salaisuudet, kujasta on tullut köyhien asuinaluetta, mutta yhä se kuohuu elämää, värikkäitä ja dramaattisia tapahtumia, hupaisa ja harmillisia sattumuksia. Kujan keskuspaikka on Kirshan kahvila, johon kaikki tärkeät miehet kokoontuvat keskustelemaan; siellä setvitään kaikki naapuruston asiat. Kunnianarvoisia hahmoja kahvilayhteisön joukossa ovat šeikki Darwish, ”joka saa ilmestyksensä kahdella kielellä, arabiaksi ja englanniksi”, ja kovia kokenut Radwan Hossein, jolta kaikki tulevat kysymään neuvoa pulmiinsa.

Tarinan keskushenkilöksi nousee kaunis ja oikukas Hamida-neito. Parturi Abbas rakastaa häntä palavasti, ja Hamida suostuukin hänen kosintaansa, kun Abbas päättää liittyä armeijaan kootakseen rahaa avioliittoa varten. Hamidaan iskee myös silmänsä rikas kauppias Salim Alwan, jota vanha vaimo ei enää tyydytä. Mutta kumpikaan ei saa Hamidaa omakseen, sillä tämä lähtee salaperäisen herrasmiehen matkaan.

Kujan muihin värikkäisiin hahmoihin kuuluvat leipuri Hosneyia, joka saa suurta nautintoa miehensä pieksämisestä, heidän vuokralaisensa, puoskari Zaita, joka auttaa kerjäläisiksi haluavia tekemällä näistä raajarikkoja ja hammaslääkäri Boshya kaivamalla haudoista kultahampaita, sekä leskirouva Saniya, joka ostaa itselleen nuoren aviomiehen ja laitattaa tätä miellyttääkseen Boshylla kultahampaat…

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513090609
Ilmestymisvuosi: 1990
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.