Oscar ja Lucinda
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Oscar ja Lucinda

Carey, Peter

Oscar ja Lucinda on tarina kertojan isoisänisästä, nuoresta punatukkaisesta variksennäköisestä papista, joka meripelkoaan uhmaten matkaa Englannista Australiaan "mustia" käännyttämään. Se on tarina nuoresta australialaisesta perijättärestä, joka omistaa rahansa ja elämänsä lasinvalmistukselle. Ja se on tarina heidän rakkautensa symbolista, ihmeellisestä lasikirkosta, jonka Oscar suunnattomin kärsimyksin kuljettaa Sidneystä syrjäiselle lähetysasemalle.
Kaikki alkaa jouluvanukkaasta, joka iskee umpeutumattoman haavan Oscarin ja hänen isänsä väleihin. Oscar siirtyy vastakkaiseen leiriin kuin saarnaajaisänsä ja lukee anglikaanipapiksi rahoittaen opintonsa odottamattoman menestyksekkäällä vedonlyönnillä. Hän ja Lucinda tapaavat Leviatan-laivalla, matkalla Australiaan, yhteisen pelihimon yhteen johdattamina. Heidän rakkaustarinansa on vertaansa vailla, muun muassa siksi että mihinkään lokeroon sopimaton Oscar törmää yhtenään kaikenlaisiin vastoinkäymisiin.
Tarinan myötä Carey vie lukijan löytöretkelle viime vuosisadan todellisuuteen, tutustuttaa ajan maalaispappiloihin ja kilpa-ajoihin, lasitehtaaseen ja kirjanpitokonttoriin, Australian kesyttömään uudisasukasyhteisöön ja sen originelleihin tyyppeihin. Värikkään kerronnan ohessa hän herättää mielenkiintoisia filosofisia kysymyksiä - mikä mahtaakaan olla uskonnon suhde uhkapeliin?

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513071738
Ilmestymisvuosi: 1989
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.