Ihmeiden kaupunki
Ei saatavilla

Ihmeiden kaupunki

Mendoza, Eduardo

Kirja jota on ilo lukea – jännittävä ja hilpeä mutta pippurisen kriittinen ja ironinen. Aitoespanjalainen veijariromaani nykyajan tapaan: gangsterin ja suurliikemiehen Onofre Bouvilan elämä värikkäässä ja pahamaineissa Barcelonassa. ”Don Quijote Bert Brechtin näkökulmasta”.

”Ihmeiden kaupunki” on Barcelona, tuo Katalonian maineikas pääkaupunki. Mendoza piirtää siitä yksityiskohtaisen ja rehevän kuvan kahden maailmannäyttelyn väliseltä ajalta, vuosilta 1887-1929, jolloin se kasvoi maalaismaisesta pikkukaupungista nykyaikaiseksi metropoliksi. Kirjailija käyttää postmodernistiseen tapaan hyväksi vuoroin mielikuvitustaan, vuoroin historiallisia dokumentteja, kuten lehtiuutisia ja tilastollisia selvityksiä, ja vie lukijansa slummeihin ja palatseihin, bordelleihin ja vapaamuurarien temppeliin. Romaanissa vilahtelevat sen ajan ”julkkikset”: Venäjän tsaaritar ja Rasputin, Itävallan keisarinna Sissi, Mata Hari, Picasso ja Antonio Gaudí, Barcelonan kuulu arkkitehti.

Rinnan kaupungin kanssa kohoaa vaurauteen ja mahtavuuteen kirjan päähenkilö, köyhä maalaispoika Onofre Bouvila. Hän tulee 13-vuotiaana Barcelonaan; ensimmäinen työ jonka hän onnistuu sieltä saamaan on levittää anarkistisia lentolehtisiä maailmannäyttelyä rakentavien työmiesten keskuuteen. Mutta kekseliäs Onofre käyttää siekailematta jokaisen tilaisuuden hyväkseen; kohta hän on jo kaupittelemassa hiuksia kasvattavaa eliksiiriä samaisille työmiehille. Kaupungin alamaailman kiinnostuu Onofresta, ja hoidettuaan häikäilemättömään tyyliinsä gangsteriliigojen välienselvittelyt hän nousee siellä merkittävään asemaan. Laillisuuden äärirajoilla tasapainotellen ja monasti ne ylittäenkin Onofre kerää omaisuutta milloin asuntokeinottelijana, milloin elokuvatuottajana, ja lopulta hänestä tulee teollisuusmagnaatti ja yksi Espanjan rikkaimmista miehistä. Kun Barcelonassa päätetään järjestää uusi maailmannäyttely, Bouvila on yksi sen näytteillepanijoista. Mutta kesken avajaisten hän nousee ihmeelliseen ilma-alukseen ja katoaa – jättäen katsojat ja lukijat ihmettelemään, mikä hän oikeastaan oli miehiään.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513069117
Ilmestymisvuosi: 1989
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.