Em - rakasta

Thúy, Kim

Pysäyttävä kertomus Vietnamin sodasta ja hävityksestä versovasta rakkaudesta

Tâm on nuori tyttö, kun Vietnamin sota syttyy. Hän todistaa hävitystä, mutta selviytyy kerta toisensa jälkeen. Kertomus saa alkunsa entisen Indokiinan kumipuuplantaaseilta. Se sivuaa Yhdysvaltain armeijan yritystä evakuoida orvot vietnamilaislapset osana operaatio Babyliftiä, hipaisee sodan hirveyksiä ja kulkee kalifornialaisten kynsisalonkien kautta Montréaliin.
Vuosien kuluessa ja paikkojen vaihtuessa muidenkin sodan nähneiden elämäntarinat punoutuvat osaksi Tâmin kertomusta. Romaanin kantava, kaiken yhdistävä teema on rakkaus ja ihmisyyden katkeamaton elämänlanka: vietnamiksi em tarkoittaa pikkusisarusta tai rakastettua, ja se lausutaan samoin kuin ranskan aime, rakasta.

Monialaisena taiturina tunnettu Kim Thúy on valloittanut lukijat ja kriitikot ympäri maailmaa uniikilla kerronnallaan. Hänen teoksiaan on myyty yli 850 000 kappaletta ja käännetty 29 kielelle. Em oli myyntimenestys heti ilmestyessään, ja Kanadassa romaania myytiin yli 50 000 kappaletta ensimmäisen kuukauden aikana.

 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512425044
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.