Lilium Regale

Laitila, Johanna

"Sana sanalta oli Inga lähempänä häntä, ja heidän kielistään tuli uusia teitä, veren reittejä."

Elsen elämä on kudelma merkittävien naisten kohtaamisia. Ruotsissa evakossa Else tutustuu kirjallisen perheen tyttäreen, ojentelee Ingan kanssa sanoja kuin runoja.

Suomeen, Tornionjokilaaksoon palattuaan Else pääsee piiaksi Hurtigin isoon taloon. Apteekkarin rouvan, kirjakauppias Irinan kautta Elselle avautuu ovia itsensä tuntemiseen ja paremman luokan salattuihin huoneisiin valta-asetelmineen.

Nurkan takana juonii heitäkin, jotka saavat Elsen häpeämään orastavaa itseään. Ja entä hänen suhteensa Samuliin? Eikö se ollut liian laimeasti rakastettu, ei kai se voinut riittää?

Lilium regale on Laitilan esikoisromaani. Se käsittelee elinikäistä rakkautta, sodan nähnyttä sukupolvea ja vaiettuja tarinoita. Laitila kuvaa kielellistä ja ruumiillista heräämistä luontevan taiturimaisesti. Kieli on värisyttävän aistivoimaista ja kuvallista, pohjoisen murteella höystettyä.

 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789512417421
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.