Kartanpiirtäjä

Shamsie, Kamila

Sydänystäviksi syntyneet Karim ja Raheen täydentävät toistensa lauseita, puhuvat anagrammein ja nukkuvat nikama nikamaa vasten. Kuin sisko ja veli he ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa ja Karachiin, kaupunkiin joka on väkivaltainen, likainen, korruptoitunut, elävä, rohkea ja ennen kaikkea koti.

Kartoista pakkomielteisen kiinnostuneen Karimin perhe muuttaa Lontooseen paetakseen Pakistanin levottomuuksia, ja Karim ja Raheen erkaantuvat toisistaan vuosikausiksi. Etnisen väkivallan jälleenvärittämä kesä saa aikuisiksi kasvaneet ystävykset kohtaamaan viimein taas toisensa - ja joukon ravisuttavia totuuksia, joilta on ollut helpompi sulkea silmät.

"Kansakunnan syntymävuoden 1947 ja vuoden 1995 välille, täsmälleen meidän alkumme ja nykyhetkemme puoliväliin, osuu vuosi 1971, josta minä en tiedä juuri mitään - paitsi että silloin oli sota, ja Itä-Pakistanista tuli Bangladesh, ja että silloin me varmaan syyllistyimme hirvittäviin tekoihin, koska niistä on pitänyt vaieta näin tyystin. Onko meidät mykistänyt häpeä kun hävisimme sodan ¿ vai syyllisyys siitä mitä yritimme voittaa?"

Kiihkeä, koskettava ja riemukas Kartanpiirtäjä on rakkauslaulu Karachille. Kamila Shamsie osoittaa, että mitä tahansa maailmassa tapahtuukin, emme saa unohtaa sitä monimutkaista sotaa, jota käydään sydämissämme.

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512084487
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.