Tanssiaiset

Nemirovsky, Irene

"Tanssiaiset... Hyvä Luoja, voi hyvä Luoja, se ihanuus, johon hänen hämärissä mielikuvissaan kuului pyörryttävää musiikkia, juovuttavia parfyymeja, häikäiseviä pukuja...ja hänet pantaisiin nukkumaan yhdeksältä niin kuin joka ilta, kuin pikkulapsi..."

Tanssiaiset on tragikoominen tarina hienostojuhlat järjestävistä nousukkaista; se kertoo äidin ja tyttären välisestä kilpailusta ja lapsuuden lopusta. Taidokas ihmiskuvaus, viiltävä ironia ja koko kirjan läpäisevä tukahdutetun hellyyden ilmapiiri nostavat Irène Némirovskyn Tanssiaiset mestarillisten lapsuudenkuvausten joukkoon.

Venäläis-ranskalainen kirjailija Irène Némirovsky oli sotienvälisen ranskalaisen kirjallisuuden kukoistuskauden loistavimpia tähtiä. Irène Némirovsky syntyi Kievissä 1903 varakkaaseen porvarisperheeseen. Némirovskyn äiti puhui tyttärelleen ainoastaan ranskaa ja hankki tälle ranskalaisen koulutuksen. Kun bolshevikkien vallankumous puhkesi 1917, Irènen pankkiiri-isä totesi olevansa vaarassa, ja perhe pakeni Moskovaan ja sieltä Suomen kautta Ruotsiin. Lopulta perhe asettui Ranskaan, jossa isä vaurastui uudelleen.

 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512069873
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.