Topaz

Uris, Leon

Ei kukaan, eivät edes ylintä valtaa käyttävät miehet, tienneet Topazista ennen kuin mieltäkuohuttava ääni sanoi: "Minun täytyy tavata teidät heti, herra presidentti."
Yhdysvaltain presidentti oli tyrmistynyt ja vihainen kuulemastaan. Hän kirjoitti omakätisen kirjeen toimitettavaksi Ranskan presidentille. Tunnin kuluessa lähti ilmavoimien suihkukone kohti Pariisia.

´Exoduksen´ ja ´Mila 18´tekijän käsissä sensaatiomaisen vakoilujärjestön, Topazin paljastukset muodostuvat kiehtovaksi kertomukseksi, joka kiidättää lukijansa Espanjasta Algeriaan, Kööpenhaminasta Marylandin maseudulle salaiselle leirille...Lontooseen, Havannaan, Casablancaan...nuhruisesta manhattanilaisesta hotellista kätketylle ohjustukikohdalle Kuubaab. Kansainvälinen jännitys tihentyy ja kiristyy Kuuban ohjuskriisiin, jonka taustasta Uris antaa mielikuvitusta kiihottavia tietoja, laatii romaanikirjailijan vapaudella oman johdonmukaisen ja subjektiivisen historiansa.
Romaanin sankari on amerikkalaismielinen ranskalainen diplomaatti André Devereaux, joka paljastaa yli Ranskan ulottuvan venäläisen vakoilujärjestön ja joutuu vaikeuksiin arvostellessaan Ranskan presidentin Amerikan ja NATO:n vastaista politiikkaa. Hän kieltäytyy tottelemasta määräystä vakoilla Yhdysvaltoja ja joutuu lopulta pakenemaan säilyttääkseen henkensä. Paetessaan hän vie mukanaan todisteet kommunistien salaliitosta ja ryhtyy vastaiskuun maansa puolesta, joka on hänet hylännyt.

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789512041145
Ilmestymisvuosi: 1992
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.