Herra Darwinin puutarhuri
Ei saatavilla

Herra Darwinin puutarhuri

Carlson, Kristina

Pienen kentiläisen kylän kuuluisuus on herra Darwin, jonka luona käy vieraita Lontoosta asti ja jonka kylpyhuoneessa on dysh, ihmeellinen laite, joka suihkuttaa lämmintä vettä.

Myös herra Darwinin puutarhuri Thomas Davies on kyläläisten silmissä outo lintu. Tiedetään, ettei mies usko Jumalaan, ja huhutaan, että hän aikoo tappaa itsensä. Hän jopa poltti kuolleen vaimonsa hyvän tammisängyn!


Kohtalo on koetellut puutarhuri Daviesia. Hänen vaimonsa Gwyneth on kuollut, tytär on toistaitoinen ja poika heiveröinen. ”Kauneinta kasveissa on niiden äänettömyys. Toiseksi niiden liikkumattomuus, kirjoitin kun Gwyn kuoli, luen nyt, on ilta, kirjoitin epätieteellisesti, kun osanottokin jyrisi eikä hyvä tahto jättänyt rauhaan, suru painaa mutta se on kivi jonka kannan itse.”

Jumalattomuuden nimi on tiede, sanovat kyläläiset. Ja kun ihminen pystyttää itselleen uusia epäjumalia, siitä ei seuraa mitään hyvää. 
(Poiminnat teoksen takakansi- ja kustantajan esittelytekstistä).
Romaanin keskiössä on Herra Darwinin puutarhuri, Thomas Davies, jonka vaimo on kuollut nuorella iällä ja jättänyt jälkeensä kaksi lasta: vähämielisen tytön ja sairaalloisen pojan. Puutarhurin henkilökuva valottuu kyläläisten näkökulmasta, yksi säälii, toinen pitää kirkossa käymätöntä miestä jumalattomana ja kolmas uskoo kovia kokeneen Daviesin hautovan itsensä ja lastensa surmaamista. Myös Davies itse pääsee romaanissa ääneen. Herra Darwin on teoksessa etäinen, kyläläisten silmissä melko salaperäinen hahmo, mies, joka on kirjoittanut maailmaa kohahduttavia kirjoja, mutta joita kukaan kyläläinen ei ole lukenut. Kirjoja kiinnostavampia ovat huhut Darwinin perheen suihkusta ja vieraista, joita Down Housessa käy.

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511238812
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.