Helsinki 12
Ei saatavilla

Helsinki 12

Vimma, Tuomas

Tuomas Vimman esikoinen sijoittuu Helsingin Punavuoreen 1990-luvun loppupuolelle. Kirjan päähenkilö on ylipalkattu ja alityöllistetty mainostoimiston AD, jolle vain paras on kylliksi hyvää. Mies on sika mieheksi; hävytön, mutta törkeydessään ja ylilyönneissään aivan vertaansa vailla oleva hahmo. Hänen työpäivänsä koostuvat lähinnä päiväkänneistä jossakin Punavuoren kapakoista, toisten ammattilaisten töiden kopioimisesta omiin nimiin, hillittömästä sikailusta, kokaiinin imuroimisesta ja irtoseksistä, pääasiassa oman copywriterin kanssa. Kirja tuntuu alusta alkaen pelkältä kohellukselta, mutta loppua kohti se muuntuu vetäväksi jännityskertomukseksi, jopa oikeaan hollywoodilaiseen tyyliin.


Kirjan minäkertoja ja päähenkilö säilyy nimettömänä koko teoksen ajan ja toisena pääosanesittäjänä on hänen siskonsa, johon hänellä on erittäin läheinen, jopa seksuaalisia jännitteitä tirisevä suhde. Teosta on kuvattu kritiikeissä termillä sonnifantasia ja päähenkilöä on kutsuttu Punavuoren pikkupsykoksi. Kirjaa on myös kritisoitu yliampuvasta machoilusta, seksistä, luksuksesta ja väkivallasta. Jopa naislukijoita on varoiteltu tarttumasta kirjaan. Hah! Mitään näin hulvatonta en ole lukenut pitkään aikaan. Mutta kuka on Tuomas Vimma? 

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511196426
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.