Garbo - Suuri yksinäinen
Ei saatavilla

Garbo - Suuri yksinäinen

Paris, Barry

Greta Garbo on ainut lajissaan.
27 elokuvallaan hän nousi vuosisatamme eittämättä suurimmaksi elokuvatähdeksi.

Kukaan ennen häntä tai hänen jälkeensä ei ole kiehtonut yleisöä yhtä paljon, eikä kukaan ole myöskään käyttänyt yhtä paljon aikaa ja vaivaa piileksiäkseen ihailijoita kuin hän.
Mikä on hänen suuruutensa salaisuus?
Miksi hän niin johdonmukaisesti piti kiinni yksityisyydestään?
Kuinka paljon lapsuuden traumat selittävät hänen arvoituksellisuuttaan - vai oliko hänen elämänsä sittenkään niin salaperäistä kuin on annettu ymmärtää?

Elämäkertakirjailija, sanomalehtimies Barry Paris raottaa verhoa ja piirtää kuvan tuntemattomaksi jääneestä Garbosta - vakavasta, leikkisästä, intohimoisesta, hassusta, uteliaasta - sekä tutustuttaa lukijat hänen luotetuimpiin ystäviinsä.
Tähdestä tulee ilmi asioita, jotka ovat tähän asti pysyneet julkisuudelta salassa: teatterikouluaikojen muistiinpanoja, nauhoitettuja puhelinkeskusteluja, Ruotsissa ja Amerikassa asuvien sukulaisten ja ystävien haastatteluja.

Laajassa elämänkerrassa Paris kertoo Garbon lapsuudesta työväenluokan kaupunginosassa Tukholmassa, siitä kuinka hänet "löydettiin" koekuvauksiin tavaratalon muotiosastolta, ihmisiä joilla oli ratkaiseva vaikutus hänen elokuvauransa luomisessa, vuosista joina hän hallitsi Hollywoodia kuin jumalatar.
Kiinnostavaa luettavaa on myös kuvaukset Garbon tahattomasta syrjäänvetäytymisestä 36-vuotiaana, hänen viidestäkymmenestä erakkovuodestaan salaisine lomineen sekä monista comeback-yrityksistä.
Myös työtoverit ja vastanäyttelijät kertovat vaikutelmiaan suuresta legendasta.

 

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511112860
Ilmestymisvuosi: 1996
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.