Ihmisyyden synty

Leakey, Richard; Lewin, Roger

Milloin ja miten meistä tuli inhimillisiä?

Antropologiassa on tapahtunut paljon sellaista mikä on perus-teellisesti muuttanut kuvaa ihmisen varhaisvaiheista. Tähän ovat vaikuttaneet lähinnä Afrikassa tehdyt sensaatiomaiset fossililöydöt, tärkeimpänä Keniasta Turkanajärven länsirannalta 1984 löytynyt pojan luuranko, jäänne ensimmäisestä modernista ihmisesta puolentoista miljoonan vuoden takaa.
Mailman tätä nykyä tunnetuin paleoantropologi, kenialai-nen Richard Leakey julkaisi 1977 tiedekirjailija Roger Lewinin avustamana teoksen Ihmisen synty. Tämä retki läpi ihmissuvun historian sai syvällisen antropologisen tietämyksensä ja filosofisen näkemyksensä ansiosta innostuneen vastaanoton.
Nyt Leakey on katsonut tieteenalansa olevan sellaisessa käymistilassa, että entisiä näkemyksiä on tarkistettava, osin ne on jopa hylättavä. Siksi Leakey ja Lewin kirjoittivat tämän uuden teoksen ihmisyyden synnystä.
Tekijät eivät ole niinkään kinnostuneita ihmisen fyysisestä polveutumisesta ja kehityksestä. Heitä askarruttaa eniten kysymys, milloin ja miten meistä tuli inhimillisiä. Miten haaskaelaimestä tuli luova olento, joka oppi valmistamaan aseita ja työvalineitä, kommunikoimaan, rakentamaan itselleen suojan?

Richard Leakeylla on sama lähtökohta kuin isällään, tutkija Louis Leakeyllä: jos ihmissuvun menneisyyttä opitaan ymmärtämäan, saadaan tietaä jotakin myös sen tulevaisuudesta.

 

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511112273
Ilmestymisvuosi: 1993
Kirjastoluokka: 56.411

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.