Rusinapuu
Vain myymälästä

Rusinapuu

Harra, Taisto

Timo Aaltonen käy silloin tällöin pelaamassa shakkia isosetänsä, kultaseppä Erland Johanssonin kanssa. Paljon muuta yhteistä hänellä ei ole sukuunsa ollutkaan sen jälkeen, kun hän juopottelun takia menetti työnsä kassakaappitehtaalla ja ajoi kolarin, jossa Erika-serkku vammautui.
Eräänä iltana setä Erland näyttää Timo Aaltoselle merkillisen esineen, tulitikkuaskin kokoisen kultalevyn, johon on upotettu meteoriittiraudasta tehty kuva. Se on ristiretkien aikana Jerusalemista ryöstetty Turenjen madonna, josta on Amrikassa luvattu maksaa miljoona dollaria.

Sitten setä Erland tekee ehdotuksen, joka on kultalevyäkin merkillisempi. Turenjen madonna pitää varastaa, ja Timo Aaltosen on ammattimiehenä leikattava reikä kassakaappiin. Setä itse huolehtisi lopusta Erikan ja tämän sulhasen kanssa…
Tarvitaan siis vain reikä kassakaappiin. Tehtävä on yksinkertainen, mutta seuraukset arvaamattomat. Siitä reiästä tulee musta aukko, joka vetää puoleensa kaikkea pahaa. Ja lopulta se uhkaa vetää sisäänsä myös Timo Aaltosen.

Taisto Harran tarina rikkoo perinteisen dekkarin rajat. Rusinapuu on jännittävä ja mukaansatempaava rikoskertomus, mutta samalla se on tarina elämästä, rakkaudesta ja petollisuudesta – se on yksinäisen miehen yksinpuhelu.

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511093930
Ilmestymisvuosi: 1987
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Ei verkkokaupasta6
Tilattavissa verkosta Ei verkkokaupasta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.