Matkustaja

McCarthy, Cormac

Pulitzer-palkitun kirjailijan kaksiosainen mestariteos, jossa kulminoituu suuren tekijän elämäntyö.

Kuin pitkät surumieliset jäähyväiset elämälle: riipivän kaunista eksistentiaalista melankoliaa.

Pelastussukeltajana toimiva Bobby Western pelkää syvyyksiä. Hän on piinattu sielu, joka taistelee kuolemankaipuuta vastaan. Hän on syvästi rakastanut siskoaan, ja menettänyt tämän. Surun taakkaa lisäävät myös isän teot: Bobbyn isä oli rakentamassa atomipommia, joka sulatti lasia ja lihaa Hiroshimassa.

Bobby saa tehtävän Meksikonlahdelta. Tiiviisti suljettu lentokone lepää merenpohjassa, matkustajat vöissään, katseet tyhjinä. Mutta yksi heistä on kadonnut. Ja nyt joku vainoaa Bobbya. Alkaa vaellus halki Yhdysvaltojen etelän, lukuisien kapakoiden kautta. Kohtaamiset täyttyvät ideoista, syvistä ja laajoista keskusteluista, naurusta jolla on surureunat.
Matkustaja on pakahduttavan tiheä romaani tieteestä ja moraalista, ihmismielen rajattomuudesta ja rauhattomuudesta - kauniista mielestä joka on ylivertainen tähän maailmaan.

Cormac McCarthy (s. 1933) on Yhdysvaltojen merkittävimpiä ja arvostetuimpia kirjailijoita. Hän sai Pulitzer-palkinnon romaanista Tie vuonna 2007. Odotettu kaksiosainen teos Matkustajaja Stella Maris kulminoi kulttikirjailijan huikean kirjallisen uran. McCarthyn teokset ovat keränneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja ja useita niistä on filmatisoitu. McCarthy tunnetaan erityisesti etelän rajaseutujen karunkauniin maiseman ja väkivallan leimaaman elämän runollisena kuvaajana.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510493670
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.