Ukrainan musta multa - Tositarina viljelysmaasta, jonka piti ruokkia maailma

Grundström, Elina

Kamppailu Euroopan vilja-aitasta.

Tarinallinen tietokirja suomalaisten sijoittajien yltiöpäisestä yrityksestä hallita mustan mullan peltoja ja ukrainalaisista, joille rikas maaperä on ollut sekä siunaus että kirous.

Musta multa on poikkeuksellisen hedelmällistä viljelysmaata, joka on tehnyt Ukrainasta Euroopan vilja-aitan ja vetänyt puoleensa maailmanhistorian pahimpia hirmuhallitsijoita mutta myös idealistisia maatalouden kehittäjiä. Ilmastonmuutoksen myötä tämän tarunhohtoisen ihmeaineen merkitys maailman ruokaturvallisuudelle on kasvanut. Sillä, kuka tuota maaperää hallitsee ja miten sitä viljellään, on suuri merkitys meille kaikille.

Ukrainan musta multa?on?tositarina?suomalaissyntyisestä Joakim Heleniuksesta, joka keräsi kokoon joukon tunnettuja suomalaisia riskisijoittajia, perijöitä ja ralliautoilijoita ja perusti yrityksen, joka haali itselleen noin 200?000 hehtaaria mustaa multaa. Ja tämän piti olla vasta alkua. Heleniuksen haaveena oli perustaa miljardiluokan yhtiö, joka olisi estänyt nälkäkriisejä kaikkialla maailmassa.

Kirja kertoo myös ukrainalaisesta Šarivkan kylästä, jossa musta multa on ollut sekä siunaus että kirous, sekä kylän ihmisistä, joiden elämän Heleniuksen uhkarohkea hanke muutti. Ihmisistä, joiden toivo on jälleen koetuksella.

Elina Grundström?(s. 1963)?on palkittu?journalisti, joka on kirjoittanut useita tarinallisia tietokirjoja, kuten lajityypin klassikoksi muodostuneen kirjan Musta orkidea. Grundström toimi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana 2016-2020.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510491775
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 30

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.