Kadonnut paloauto

Sjöwall, Maj - Wahlöö, Per

Viides Beck-romaani käy polttavan henkilökohtaiseksi.

"Jännittävä ja mielikuvituksellinen ruotsalainen poliisiromaani Martin Beckistä ja tämän miehistä alkaa räjähtävästi - kirjaimellisesti. Kertomus etenee rivakkaa vauhtia ja kiduttavan kekseliäästi, kun palapelin palat loksahtelevat yhteen ja lennähtelevät erilleen." Publishers Weekly

Vaikka poliisi pitää silmällä tiettyä tukholmalaista kiinteistöä, heidät kaikki yllättää räjähdys, joka vie mukanaan talon ja kolme ihmishenkeä. Juttu ei vaikuta tuhopoltolta, mutta sitten komisario Beck ja rikostutkija Larsson huomaavat yhteyden samana päivänä tapahtuneeseen itsemurhaan... jossa kuollut mies jätti jälkeensä viestin, jossa luki vain kaksi sanaa: Martin Beck.

Maj Sjöwall (1935-2020) ja Per Wahlöö (1926-1975) olivat skandinaavisen, yhteiskunnallisen dekkarin uranuurtajia. Heidän teostensa myötä genre koki muodonmuutoksen kevyistä salapoliisitarinoista kriittisesti yhteiskuntaa kommentoiviksi dekkareiksi. Beck-sarjassa käsitellään muun muassa kylmän sodan aikaista Eurooppaa, kaupungistumisen mukanaan tuomia sosiaalisia ongelmia ja naisten aseman muutosta. Teoksista on tehty useita filmatisointeja ja hahmot ovat jatkaneet elämäänsä myös muissa tv-tuotannoissa, jotka eivät perustu alkuperäiseen, kymmenosaiseen romaanisarjaan.

*

"Sjöwall ja Wahlöö ylittävät ja itse asiassa tekevät naurunalaisiksi muut skandidekkaristit päästessään tällä tavalla vauhtiin." Politiken

"Jälleen kerran kellontarkka kerronta kahlitsee lukijan käsiraudoin kirjaan." Kirkus Reviews

 

Kustantaja: WSOY-Pokkari
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789510476802
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikospokkari

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.